Login

Signup

Tekijä

Rannikkopataljoonan toukokuun tervehdys

10.5.2020 | 0 Kommentit
featured-image

Rannikkopataljoonan tervehdys                         10.5.2020

koska tämä koko kevät on mennyt Koronaviruksen aiheuttamassa ulkona- ja kokoontumiskiellossa, niin Rannikkopataljoonankin kevät meni toimintasuunnitelmasta poiketen ja joudumme muun muassa perumaan kevään kohokohtamme Rannikkopataljoonan viisivuotisjuhlan. Mutta tavoitteenamme on järjestää tämä juhla tulevana syksynä eli toivottavasti pystymme jo marraskuussa kokoontumaan yhdessä ja juhlimaan Rannikkopataljoonan kuusivuotistaivalta yhdessä. Laitamme tästä lisätietoa teille syksyn aikana.

Ensimmäiseksi haluan toivottaa vielä kaikille äideille oikein hyvää äitienpäivää! Hieman perinnettä tähän eli vuonna 1942 jatkosodan aikana marsalkka Carl Gustav Mannerheim myönsi päiväkäskyllään Suomen äideille yhteisesti 4. luokan Vapaudenristin kunniamerkin. Vieläkin lähes jokaisessa kirkossa on tämän päiväkäsky seinällä. Runoilija Kahlil Gibran kirjoitti, että Jumala loi äidin, koska ei ehtinyt itse kaikkialle. Olette päivänne ansainneet. Onnittelut!

Jatkamme syksyllä Rannikkopataljoonan kuukausikokoontumisia, mutta vielä ei pysty kertomaan tarkkaa toimintasuunnitelmaa. Mutta lähdemme siitä, että jatkamme edelleen tapaamisiamme lokakuusta lähtien joka kuukauden toinen maanantai.      Mikäli muutoksia tulee, ilmoitamme siitä sekä sähköpostiosoitteensa lähettäneille sekä Fuengirola.fi -lehden tapahtumia palstalla. Olemme saaneet sovittua jo muutaman hyvin mielenkiintoisen alustuksen mm. Aurinkorannikon yhteyspoliisin kanssa, joka siirtyi keväältä syksyyn, merivoimien entisen komentajan alustus ajankohtaisesta aiheesta sekä muita asiantuntijoilta. Laitamme tarkemman tiedon toimintasuunnitelman varmistuttua Rannikkopataljoona.net -kotisivuille Rannikkopataljoonan kotisivut sekä Facebookin Rannikkopataljoona sivustolle.

Tapanamme on ollut kesäkaudella kokoontua Suomessa ja tehdä siellä jokin tutustumisretki. Tämän kesän lopussa eli elo-syyskuussa tarjoamme mahdollisuutta osallistua Jukanmatkojen mukana sotahistoriallisille retkille Viroon. Retkiä järjestetään Narvan taistelujen muistopaikolle Itä-Viroon, Etelä-Viroon metsäveljien toimintaan tutustuen, Keski-Viroon Suomen Poikien jalanjäljissä sekä Saarenmaalle tutustumaan toisen maailmansodan aikaisiin taistelupaikkoihin Saksan ja Neuvostoliiton välisissä taisteluissa. Retkillä ei ole pelkkää sotahistoriaa, vaan useimmissa retkikohteissa mukaan tulee myös sekä Viron yleistä historiaa mm. Viron kansallismuseo että kulttuuria. Käykää katsomassa jukanmatkat.fi -sivustoa netissä ja yhteyttä voi ottaa suoraan ye-evl evp Jukka Salmiseen +358 40707 7730. Ole kuitenkin nopea, sillä Itä-Viron matkalle on enää kaksi paikkaa, muille enemmän.

Terveisin ja kohti turvallisempaa kesää ja syksyä

Asko Aulanko

Komentaja

Kommentoi:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.