Login

Signup

Tekijä

Rannikkopataljoonan esikunta kiittää kaudesta 2021-2022

17.5.2022 | 0 Kommentit
featured-image

Tänään oli historiallinen päivä, kun Suomen eduskunta hyväksyi todella suurella enemmistöllä (188 – 8) Suomen hakeutumisen Pohjois-Atlantin puolustusliittoon. Liittymisprosessin ripeys ja suomalaisten nopea kääntyminen Naton kannattajiksi johtui itänaapurin brutaalista hyökkäyksestä suvereenia valtiota vastaan. Lisäksi heidän piittaamattomuutensa kaikista sodan oikeusäännöistä ja sopimuksista on ollut poikkeuksellisen räikeää. Toivottavasti tuleva liittymisemme Natoon yhdessä Ruotsin kanssa tuo pitkällä aikavälillä vakautta Eurooppaan.

Kuluneen kauden aikana meillä oli monta mielenkiintoista esitystä, joista osa oli hyvinkin ajankohtaisia. Koronasta johtuen osa esityksistä jouduttiin edelleen pitämään etäesityksinä, mutta siihenkin totuttiin ja järjestelyt toimivat. Rannikkopataljoonan esikunta kiittääkin kaikkia toiminnassamme mukana olleita päättyneestä kaudesta.

Toimintamme jää nyt kesätauolle ja se jatkamme taas ensi syksynä. Mutta Rannikkopataljoonan toimintaan voi osallistua kesän aikana sotahistoriallisilla retkillä. Loppukesällä ja alkusyksystä meillä on mahdollisuus osallistua ye-evl evp Jukka Salmisen vetämiin sotahistoriallisiin matkoihin Viroon. Elokuun 12.-14. kohteena on Etelä-Viro ja elokuun lopussa 26.-28. kohteena on Itä-Viro. Syyskuun  8.-11. kohteen on Saarenmaa. Matkaohjelmat ja muut matkojen tiedot löytyvät sivulta jukanmatkat.fi. Ja Jukalta voi tietysti kysyä kaikkea matkoihin liittyvää osoitteesta jukkak.salminen@elisanet.fi.


Esikunta toivottaa kaikille oikein turvallista ja aurinkoista kesää!

Kommentoi:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.